Om Rena

Tollef Kildes gata - Rena sentrum

Mange muligheter til en variert og innholdsrik fritid på Rena.

I sentrum av Rena finner du Høgskolen i Innlandet - Rena. Her jobber ca 80 av høgskolens ansatte som administrerer og underviser ca 3300 av høgskolens studenter. Både ansatte og studenter er tilknyttet Handelshøgskolen Innlandet - Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

Destinasjon Rena

Rena ligger i  Åmot kommune i Østerdalen og er kommunens tettsted og kommunesenter. Åmot kommune har i underkant av 4500 innbyggere. I kommunen finnes et bredt tilbud av aktiviteter og arrangementer, både innenfor kultur, idrett og foreningsliv ellers. 

Kultur og idrett

Kulturhuset som ligger i sentrum av Rena har fasiliteter som bibliotek, kafé og kino. Der arrangeres også konserter og forestillinger.  Rena idrettspark finner du i  Rena Leir. Dette er et komplett idrettsanlegg med bl.a styrkerom, klatrevegg, svømmehall, fotball- og friidrettsstadion, tennisbaner, sandvolleyballbane, lysløype både sommer og vinter.

I sentrum av Rena finnes to treningssentre. Årlig arrangeres  Birken med start på Rena og vi har et stort løypenett som gjør det mulig for både sykkel- og skiturer både i og rundt birkebeinertraseen. 

Friluftsliv og utfordringer

Rena og omegn har ypperlige forhold for et allsidig friluftsliv, bl.a møtes to av Norges beste fiskeelver,  Glomma og Renaelva, her. Gjennom  Åmot Jakt og fiskeforening drifter egen skytebane og står for flere ulike jakt- og fiskeaktiviteter. 

I tillegg finnes både en  18-hulls golfbanebowlinghall og to mindre alpinanlegg i kommunen,  Rena Alpin og Skisenter og  Furutangen

Rikssenteret for fallskjermhopping,  Østre Æra, som er Norges største hoppfelt, ligger i kommunen. 

Lag- og foreningsliv

Som student på Rena vil det være store muligheter for å engasjere seg i lag og foreningsliv. For å nevne noe tilbyr  Rena Idrettslag bl.a.  turnfotball og  svømming. Andre lag tilbyr  ski og  alpint. Åmot Skytterlag har moderne skytebane.

Korene  Kor i Åmot og Rena Damekor øver ukentlig og tar opp nye medlemmer.  K ulturskole n har tilbud innfor dans, teater og instrumenter. Rena Janitsjarkorps vill også gjerne ha med musikkglade studenter på øving og oppdrag.

Mange av vervene i foreningene går på frivillighet, men noen kan også være lønnede. 

Snarvei unna

Savner du flere fristelser kan du ta bil, buss eller tog til en av de nærliggende byene, Elverum eller Hamar. Oslo er kun 17 mil unna (2 timer med bil, 2,5 time med tog/buss)

Veien er også kort til  Trysilfjellet som er en av Norges største skidestinasjoner.

Studentengasjement

Det vil også være mulig å engasjere seg i studentenes egne interesserorganisasjon  ARENA. Arena samfunnet drives i sin helhet av studenter ved HINN - Rena. ARENAs kjerneaktiviteter er pøbbdrift og idrett.

De står i spissen for arrangementer for studentene gjennom hele studieåret, som for eksempel FadderUKA og UKA, idrettskamper og -happenings, temafester, konserter med mer. Se mer informasjon om disse aktivitetene under Arena Bar og  Arena Idrett.  

Studiested Rena og  Åmot kommune tilbyr et mangfold med noe for enhver smak!

Sist endret: .