Om Lillehammer

Hva har Lillehammer å by på som studentby? 

Oversiktsbilde Storhove

HINN Lillehammer ligger i flotte omgivelser på Storhove nord i Lillehammer.

Studiested Lillehammer

Høgskolen i Innlandets studiested på Lillehammer ligger i flotte omgivelser på Storhove, ca. 5 kilometer nord for Lillehammer sentrum. Vi holder hus i det tidligere radio- og TV-senteret fra Lillehammer-OL i 1994.

I høgskoleanlegget finner du auditorier, lesesaler, grupperom, et stort bibliotek, bokhandel, kantine og kaffebar.

Sammen med høgskolen finner du også Lillehammer Kunnskapspark, Fakkelgården, Studentsamskipnaden i Innlandet og NRK på Storhove.

På Lillehammer har oppunder 5000 studenter og 400 ansatte sitt daglige virke.  

Studentbyen Lillehammer

Lillehammer er en populær studentby og med sine 28 000 innbyggere er den akkurat så liten at du blir sett, men også så stor at du kan være anonym når du trenger det.

Lillehammer er også et av studiestedene med landets høyeste dekning av studentboliger i tillegg til et relativt stort privat utleiemarked.

Hjertehender foran Olympiaparken studenthjem (foto: Sigrun Skaare)

Olympiaparken studentboliger er ett av mange boligkomplekser for studenter i Lillehammer.

At så mange er studenter, betyr at befolkningen er "ung". Dette setter sitt preg på utelivet, og byen har et bredt tilbud innen kultur - og friluftsliv. Byen har mange små og store kafeer, puber, konsertsteder og diskotek, som gir deg som student en attraktiv ramme rundt studier og fritid.

Storgata med alle sine butikker er hovedpulsåren i byen. Her kan du føle pulsen fra et internasjonalt miljø, samtidig som du alltid finner noen å hilse på eller slå av en prat med.

Store nasjonale og internasjonale idrettsarrangement som Birken, Worldcup, samt kulturarrangement som Dølajazz, Litteraturfestivalen og Amandus, preger byen sommer som vinter, og gir glimrende prosjektpraksis for deg som student - eller du kan velge bare å nyte det glade livet de fører med seg.

Rundt Lillehammer finner du flere av de mest kjente vintersportsdestinasjonene i Norge - Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå, Nordseter og Sjusjøen. Om sommeren er de samme områdene like godt egnet, men da i kajakk, på beina eller på sykkel.

Freeskier Knut Fineid hopper på Sjusjøen (foto: privat)

Ved siden av studiene kan du nyte godt av fritidstilbudene rundt Lillehammer.

Her finnes gode bussforbindelser til høgskolen fra studentboligene, togstasjonen og sentrum generelt, og det er utbygget sykkelsti hele veien gjennom byen og ut til høgskolen.

Fra Lillehammer er det dessuten lett å komme seg rundt i Norge for enten selv å besøke familie og venner, eller å få besøk - ca. to timer til Oslo og ca. fire timer til Bergen, Kristiansand, Stavanger eller Trondheim.

Les mer om Lillehammer-regionen på www.lillehammer.com