Om Hamar

Hamar som studiested har mye å by på.

Stupetårnet på Hamar

HINN Hamar har ca 2500 studenter og ca 230 ansatte.

Studiestedet har lærerutdanninger og naturvitenskap som overordnet studie- og forskningsprofil, men har også stort fokus på musikk-, kultur-, spill- og designfag. På Hamar tilbyr vi masterutdanninger og en doktorgradsutdanning i profesjonsrettede lærerutdanningsfag.

Studiestedet ligger sentralt plassert midt i Hamar by, og det er ca. 10 minutters gange fra Hamar togstasjon, med togforbindelse sørover mot Oslo lufthavn og Oslo, nordover mot Lillehammer og Trondheim og østover mot Elverum og Østerdalen. Avganger hver time til Oslo Lufthavn (ca 55 minutter) og Oslo S (ca 85 minutter).

Studentenes eget treffsted, Gregers, har en svært god livescene som stadig trekker kjente band til byen.

Sjekk også ut CHS (Campus Hamar Studentersamfunn) sine Facebook-sider for informasjon om kommende arrangementer for studenter.

Destinasjon Hamar

Hamar er en byregion med 80.000 innbyggere innenfor 15 kilometer fra sentrum.

Den trivelige byen ved Mjøsas solside har et godt uteliv med konserter og festivaler, mange restauranter og kaféer, og et godt utvalg av handlemuligheter. 

Med sitt stabile klima, varierte natur, rike kulturarv og et vidt spekter av aktiviteter, kan Hamarregionen by på opplevelser året rundt.

Beliggenheten mellom Mjøsa og fjellviddene gjør at alt ligger til rette for vandring, sykling, golf, fiske, eller ski - enten langrenn eller alpint. 

Hamarregionen ligger også midt i smørøyet hvis du søker mattradisjoner og det gode liv. Her ligger storgårdene på rekke og rad med en rik kulturarv og vertskap som byr på seg selv. Mat med lokal identitet ivaretas her.

Det er også forholdsvis enkelt å finne rimelig studenthybel i Hamar, enten via Studentsamskipnaden eller på det private markedet.

Og så har vi landets dyreste og fineste stupetårn!

Bilde av stupetårnet i Hamar

Les mer om mulighetene på Visit Hedmark og Hamarregion.