Om Elverum

Elverum er stedet for deg som er interessert i å studere eller arbeide med helse- og idrettsfag på høgskolenivå. 

Elverum og Fakultet for helse - og sosialvitenskap har ca. 1500 studenter og 110 ansatte, og holder til i moderne lokaler på  Terningen Arena.

Her finnes blant annet toppmoderne øvingsavdelinger for studenter innen sykepleie og tannpleie, flerbrukshall, turnhall med klatrevegg og et stort bibliotek med leseplasser og grupperom. Ute har vi anlegg for friidrett, fotball, tennis og basketball, og på vinterstid kan du spenne på deg langrennsskiene rett utenfor studentkafeen og lange ut i lysløypene.

Folkehelse er den overordnede fag- og forskningsprofilen ved HINN på Elverum. Studietilbudet favner alt fra sykepleiefag og psykisk helse til idrett og friluftsliv, og vi har et aktivt fag- og forskningsmiljø. Fakultetet har et internasjonalt engasjement med samarbeidspartnere i alle verdensdeler.

Elverum

Elverum er en hyggelig småby sentralt på Østlandet med ca 20 000 innbyggere.

Lokale lag og foreninger står for et variert tilbud innen idrett og kultur, noe du kan lese mer om på  nettsidene til Elverumregionen.

Elverum har gode buss- og togforbindelser til Hamar, Gardermoen og Oslo.

Det er lett å finne seg bolig i Elverum. I tillegg til  Studentsamskipnadens boliger er det et stort privat utleiemarked i byen. Det er mye rimeligere å bo her enn i de store byene. 

Studentsamfunnet i Elverum (StuE) driver studentpuben, Basement, i Elverum sentrum.  Der kan du treffe andre studenter, være med på quiz, fester og andre sosiale arrangementer. 

Les mer om aktivitetstilbudet på  Visit Hedmark/Eleverumregionen og Elverum kommune.